![]() |
Változatossággal az egészségért! |
|||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
|
Avokádó Avokádó 'Fuerte' Az avokádó
fajtájától függően változatos megjelenésű. Alakja kerekded, ovális vagy
körteformájú. Színe a sárgászöldtől a zöldön át a sötét bordóig változik.
A termés héja sima vagy erősen ráncolt. Vajszerű gyümölcshúsa éretten
krémszerű, diójellegű ízzel. Emiatt nevezik az avokádót származási helyén
„őserdei margarinnak” is. A gyümölcshús közepén lévő nagyméretű mag könnyen
eltávolítható. Az érett avokádó héja enyhe nyomásra benyomódik. Avokádó 'Hass'
Szezon: egész évben Tárolás:
+ 8 °C-on puhulásig. Avokádó 'Reed' Recept: Avokádó és banán krém Hozzávalók négy személyre: 1 nagy érett avokádó gyümölcshúsa, 1 db banán, 2 evőkanál citromlé, egy kevés porcukor, egy tojásfehérje, málnaszósz. Elkészítés:
Az avokádó húsához és a felaprított banánhoz hozzáadjuk a citromlevet
és finoman masszává törjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan
a pürére helyezzünk. Elosztjuk az anyagot négy desszerttányérra. Két óra
hosszára a hűtőszekrénybe tesszük és aztán a málnaszósszal együtt tálaljuk
Avokádó 'Pinkerton' |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |