![]() |
Változatossággal az egészségért! |
|||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
|
Csillaggyümölcs
(carambola) A csillaggyümölcs igen érdekes formájával hívja fel magára a figyelmet. Bordás gyümölcse keresztben felvágva csillag alakú. A hazánkba érkező termések gyakran zöldes színűek, de szobahőmérsékleten pár nap alatt sárgára érnek és jellegzetes illatot árasztanak. A csillaggyümölcs nagy víztartalmának és frissítő ízének köszönhetően kiváló szomjoltó meleg nyári napokon. Exportőr országok: Malajzia, Thaiföld, Indonézia, Brazília, Mexikó. Szezon: egész évben Tárolás: Szobahőmérsékleten kb. 5 napig. Hűtőszekrényben egy-másfél hétig tárolható. Tárolás: + 5 °C felett. Felhasználás:
Recept: Sült csillaggyümölcs Hozzávalók négy személyre: 2 csillaggyümölcs, 2 mangó, friss menta, vaníliafagylalt, 150 g cukor, 300 g liszt, 2 tojás, 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál olaj, 2 dl sör. Elkészítés:
Meghámozzuk a mangókat, eltávolítjuk a magját és pürét készítünk bel?le.
Esetleg egy kis narancslével meglocsoljuk. A tojásból, lisztből, olajból
és a sörből sörtésztát készítünk. A csillaggyümölcsök mindkét végét eltávolítjuk
és szeletekre vágjuk. A szeleteket 150 g cukorban kandírozzuk, majd a
sörtésztával bevonjuk és kisütjük. Vaníliafagylalttal, mangószósszal és
mentalevélkével tálaljuk.
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |