![]() |
Változatossággal az egészségért! |
|||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
|
Gyömbér Gyömbér a trópusi gyömbérnövény vastag, bizarr rizómája. A gyömbért vékony szeletekre vághatjuk vagy lereszelhetjük és ételek ízesítésére használhatjuk fel. A reszeléskor keletkező gyömbérlé szintén felhasználható. Exportőr országok: Brazília, Ausztrália, Afrika, Délkelet-Ázsia. Szezon: egész évben. Tárolás: A friss gyömbér a hűtőszekrényben akár egy hónapig eltartható. Felhasználás:
Receptek: Sültalmák gyömbérrel Hozzávalók négy személyre: 4 nagy alma, egy fél citrom leve, 20 g tört mandula, 2 evőkanál méz, 50 g vaj, gyömbér (2-3 dkg). Elkészítés: Meghámozzuk az almákat, kimagozzuk, és egy zsírral kikent tűzálló tálba tesszük. A vajat összekeverjük a citromlével, a mézzel és a finomra vágott gyömbérrel. Az almákat megtöltjük ezzel a keverékkel, majd 30-40 percig jól 175 °C-on sütőbe sütjük, addig amíg az almák megpuhulnak. Ezután megszórjuk tört mandulával, és egy kicsit visszatesszük a süt?be barnulni. Vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal tálaljuk. Croque Monsieur gyömbérrel Hozzávalók személyenként: 2 szelet kenyér, 1 szelet friss sajt, fél szelet főtt sonka, egy szelet friss ananász, frissen reszelt gyömbér. Elkészítés:
Egy szelet kenyérre egymás után sajtot, sonkát, ananászt és gyömbért teszünk,
végül még egyszer sajtot és a másik szelet kenyeret. Az egészet sárgás-barnára
sütjük.
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |