Változatossággal az egészségért! |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
Kókusz A kókuszpálma feltehetően Polinéziából származik, de ma már a trópusi partvidékeken mindenütt elterjedt. A kókuszdió tulajdonképpen ennek a pálmának a magja. Ezt a magot egy vastag rostos burok veszi körül, amely az éréssel sárgára színeződik. Ezt a burkot eltávolítják, így e nélkül kerül Magyarországra a kókuszdió. A benne lév? folyadék nem az igazi ízletes kókusztej, mivel azt az éretlen, zöld kókuszban találhatjuk meg (ez utóbbi szintén beszerezhető cégünktől). Zöld, éretlen kókusz Exportőr országok: Dominika, Elefántcsontpart. Szezon: Egész évben. Tárolás: Hűvös helyen 1-2 hónapig.
Recept: Kókusszal panírozott halfilé citromos petrezselyem szósszal Hozzávalók négy személyre: 4 db tőkehalfilé, citromlé, só, liszt, 1-2 db tojás, 100 g frissen reszelt kókuszbél, 100 g mandulaforgács. Szószhoz: 1 citrom leve, 2 kávéskanál aprított petrezselyem, 100 g vaj, só. Elkészítés:
A halfiléket citromlével megcsöpögtetjük és megsózzuk. A mandulaforgácsot
egy serpenyőben megpirítjuk, majd a kókuszreszelékkel összekeverjük. A
liszt, a felvert tojás és a mandulaforgács-kókuszreszelék keverék felhasználásával
bepanírozzuk a halfilét. Ugyanúgy járunk el, mintha a kókuszreszelékes
keverék zsemlemorzsa lenne. A panírozott halfilét egy lapos tálba helyezzük
és 220 °C-os sütőben 15-20 percig sütjük.
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||