![]() |
Változatossággal az egészségért! |
|||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
|
Édeskömény Az édeskömény a Földközi-tenger térségében honos zöldségféle, amelyet már az ókori egyiptomiak is termesztettek gyógyhatású anyagai miatt. Íze jellegzetesen ánizsos. Exportőr országok: Mediterrán térség, főként Olaszország Szezon: Egész évben Tárolás: Hűtőben 1 hétig. Felhasználás: Az édeskömény kiválóan alkalmas pikáns ízű saláták készítésére. Párolva, főzve köretként fogyaszthatjuk. Recept: Édeskömény felfújt Hozzávalók négy személyre: 500 g édeskömény, 3 nagy paradicsom, 1 nagy hagyma, 50 g bacon, 30 g margarin, 30 g liszt, 200 g tejszín, 2 teáskanál citromlé, 1,5 dl fehérmártás, 1,5 dl tej, só, bors. Elkészítés:
A hagymát és a szalonna felét kockára vágjuk, és zsírban üvegesre pároljuk.
Liszttel megszórjuk, a mártással, a tejjel és a tejszínnel felöntjük és
felfőzzük. Citromlével, sóval, borssal fűszerezzük. A megtisztított édesköményt
szeletekre vágjuk és sós vízben 10 percig főzzük. A megfőtt édesköményt
és a felszeletelt paradicsomot jénai tálba tesszük, a mártást ráöntjük
és 175 °C-on 30 percig sütjük. A maradék bacont is megsütjük és a felfújtat
ezzel tálaljuk melegen.
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |